Σκόπια: Συνάντηση Γκρούεφσκι με το ‘ σκοπιανό λόμπυ’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Φεβρουάριος 21, 2012.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, συναντήθηκε με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Ρίτσαρντ Χόβιτ, Έντβαρντ Κούκαν και Αλόις Πέτερλε, που αποτελούν  την ομάδα «Φίλων της FYROM».


Στη συνάντηση, συζήτησαν για την ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων και τις πτυχές γύρω από τον στόχο υλοποίησης τους.

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε  για τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης που πραγματοποίησε η σκοπιανή κυβέρνηση καθώς και την επίτευξη των ευρωπαϊκών και ευρω-ατλαντικών προτύπων σε όλους τους τομείς, όπου αυτό καθίστατο αναγκαίο.

Τόνισε,  ότι  η δέσμευση της κυβέρνησης για την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών στόχων, είναι να ενισχυθεί η ένταση και ο ρυθμός της διαδικασίας μεταρρύθμισης», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Οι ευρωβουλευτές οι οποίοι εξεδήλωσαν τη φιλία τους, έναντι των Σκοπίων, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και την προθυμία τους για στήριξη και επιβεβαίωση της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην υλοποίηση των στόχων της ενσωμάτωσης της FYROM,  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Οι συνομιλητές, από κοινού, τόνισαν τη σημασία της συνέχισης της περαιτέρω συνεργασίας τους, σε όλους τους τομείς, αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
--