Τα …πολιτιστικά των Σκοπιανών: «Ο Μέγας Αλέξανδρος θύμωσε που έχασε ο μονομάχος του, από …Αθηναίο»



Φεβρουάριος 25, 2012.

Αξιοσημείωτες είναι οι επιφυλλίδες των σκοπιανών εφημερίδων που εκεί μπορεί κανείς να παραμορφωθεί και να πάθει …εγκεφαλικό!

Γράφει η σκοπιανή ‘Βέτσερ’ στα …πολιτιστικά δρώμενα των Σκοπίων.

«Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες άνδρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρακολούθησαν τη μεγάλη μονομαχία στην οποία έχασε ο Μακεδόνας μονομάχος και ο Αλέξανδρος αποσύρθηκε απογοητευμένος».

Και θα συνεχίσει:


Η καταγεγραμμένη ιστορία δείχνει σαφώς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν διαφορετικό λαός από τους Έλληνες. Αυτό είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται ο Ντράγκι  Άρσοφ στο βιβλίο του : «Η μυθολογία και η προέλευση του αρχαίου μακεδονικού λαού».

« Ανάμεσα στα πολλά ιστορικά στοιχεία για τους αρχαίους Μακεδόνες»- γράφει το δημοσίευμα-«και τις φιλοσοφικές θεωρήσεις της ιστορίας μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα στοιχεία από τους λιγότερο γνωστούς μάρτυρες. Μία από αυτές είναι  η μεταξύ ενός Μακεδόνα μονομάχου και του Αθηναίου μονομάχου Ντιοξίπ ( γράφει το κείμενο-Dioksip)  , που ο Μακεδόνας μονομάχος ήταν από τους πιστούς του Αλεξάνδρου και οι θεατές ζητωκραύγαζαν υπέρ του».

(Βέβαια δεν τον λέγανε Ντιοξίπ ή βιοντίζελ, αλλά  είναι ο μονομάχος Διώξιππος ο Αθηναίος, Ολυμπιονίκης στο άθλημα Παγκράτιο και στο πρωτότυπο κείμενο αναφέρει για ‘φιλαλέξανδρους’ θεατές του αγώνα, έτσι για την αποκατάσταση των κειμένων της σκοπιανής …διανόησης)

Ο συγγραφέας του βιβλίου (λέει βαρύγδουπα το δημοσίευμα) ήταν παλαιότερα μέλος του σκοπιανού κοινοβουλίου, είναι δημοσιολόγος και δημοσιογράφος  και πολιτικός αναλυτής, στη ‘Νόβα Μακεντόνια’ (χεστήκαμε).

«Οι πολλές μαρτυρίες για την προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων και της δημιουργίας του κράτους του από τα βιβλία των διάσημων αρχαίων ιστορικών και συγγραφέων, όπως ο Ντιόντορ, ο Πλούταρχ, ο Αριάν, ο Τεόπομπ Χίοσκι, ο Πτολεμέι Λαγκόφ, ο Αριστομπούλ Αριστομούλοφ…»

Αλήθεια αυτός ο φοβερός ιστοριοδίφης φασιστοειδής  γνωρίζει ελληνικά; Απλή ερώτηση. Όλα τα βιβλία των …πηγών του είναι γραμμένα στα ελληνικά…  Σλαβοσκοπιανές αηδίες με λίγα λόγια…


--