Σκόπια: Ο Νίμιτς συναντήθηκε με Ποπόσκι, το απόγευμα με Ίβανοφ και Γκρούεφσκι



Φεβρουάριος 20, 2012. 13:18


Ο Μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς αρχίζοντας τις συνομιλίες για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά για το θέμα της ονομασίας της χώρας συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών  Νίκολα Ποπόσκι και αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα με τον  πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Σκοπίων.



Ο Νίμιτς στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας, με τον υπουργό Εξωτερικών,  δεν προέβη σε καμία δήλωση στα μέσα ενημέρωσης. Κατευθύνθηκε, αμέσως,  προς την προεδρική βίλα, να συναντήσει τον  πρόεδρο Ίβανοφ, ενώ έχει προγραμματιστεί για αργά το απόγευμα, συνάντηση με τον  πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως ανακοινώθηκε, στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθούν  τα τρέχοντα ζητήματα , όσον αφορά την υπέρβαση των διαφορών στο πλαίσιο της διαφοράς με την Ελλάδα και τη δυναμική στις διαπραγματεύσεις μελλοντικά.

Επισημαίνεται ότι ανώτατοι αξιωματούχοι των Σκοπίων μετά τη συνάντηση της Παρασκευής, εν αναμονή της επίσκεψης του Νίμιτς, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η FYROM “παραμένει σταθερά  προσηλωμένη στην αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας και όπως και πριν, συμμετέχει ενεργά  και εποικοδομητικά στη διαδικασία. 

Ως συμβαλλόμενο μέρος στις σοβαρές αυτές συζητήσεις αναμένει και ελπίζει  να επιδείξει  την ίδια δραστηριότητα , σοβαρότητα και εποικοδομητικό πνεύμα και η άλλη πλευρά”.


Μετά τις συναντήσεις αυτές ο Μάθιου Νίμιτς θα αναχωρήσει αύριο για την Αθήνα, όπου προβλέπεται να υπάρξουν συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.


--