Πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη




Φεβρουάριος 5, 2012

Διαδήλωση υπέρ του Ιράν πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της πόλης,  φώναζαν συνθήματα κατά της Αμερικής και υπέρ του δικαιώματος της πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.


Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την συνεχιζόμενη ένταση στις σχέσεις του Ιράν με τις χώρες της Δύσης και της διεθνούς κοινότητας, για την πρωτοβουλία που έλαβαν για τον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας αυτής.

Στη διάρκεια της διαδήλωσης φώναζαν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού,  που καθοδηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένα κοινοτικά θεσμικά όργανα και καταδίκασαν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Βρετανίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι με συνθήματά τους υποστήριζαν ότι είναι παράνομο το εμπάργκο κατά του Ιράν και ότι είναι δικαίωμά του η ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας. Έκαψαν, μάλιστα, σημαίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πανό που ανέγραφε συνθήματα κατά ‘του διαβολικού τριγώνου ΗΠΑ-Βρετανίας-Ισραήλ’ ζήτησαν να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που έχει αρχίσει.

Μιλώντας εξ ονόματος των διαδηλωτών, ο ερευνητής - συγγραφέας, Kenan Çamurcu, ισχυρίστηκε  ότι η διαμαρτυρία απηχεί τις απόψεις εκατομμυρίων ατόμων που στρέφονται κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

--