Βούλγαρος Ακαδημαϊκός: « Οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες, αλλά οι παππούδες τους ήταν Βούλγαροι»…



Φεβρουάριος 3, 2012.

Σόφια.

Η Ιστορία των Σκοπίων είναι ως επί το πλείστον  πολιτική και δεν συμπεριλαμβάνεται στις ανθρωπιστικές επιστήμες,  αλλά αποτελεί  μια μορφή πολιτικής προπαγάνδας, είπε ο σε συνέντευξή του  ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.


«Ισχυρίζονται, ότι υπάρχει ‘Μακεδονικό Έθνος’ και αυτό το έθνος πρέπει να έχει μια σεβάσμια ιστορία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι το ‘Μακεδονικό Έθνος’ δημιουργήθηκε από τον Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην πραγματικότητα, η ιστορία τους είναι πολύ μικρή, είναι μια ιστορία που αρχίζει από το 1944 και θέλουν να αποκτήσουν και μια αναγεννησιακή και μια μεσαιωνική ιστορία- από το βασιλιά Σαμουήλ- , ακόμη και αρχαία ιστορία, από το Μέγα Αλέξανδρο.

Αυτή η μεθοδολογία δεν είναι ευρωπαϊκή.

Τα βιβλία τους είναι γεμάτα με μίσος κατά των Βουλγάρων. Σε αυτά υπάρχουν εκπληκτικοί τίτλοι.

Αν χρειαστεί να ξεκινήσουμε από κάτι, είναι τα βιβλία τους που καταλογίζουν ενοχές σε ολόκληρο το βουλγαρικό λαό», είπε.

Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός τόνισε ότι τα ιστορικά βιβλία των Σκοπίων εξυπηρετούν μόνο την πολιτική που ακολουθούν και όχι την ιστορική επιστήμη.

«Επιζητούν (οι Σκοπιανοί) να αποδείξουν ότι είναι ό, τι ήταν και οι πρόγονοί τους. Τους λέω λοιπόν:

«Αν θέλετε να απογράφεστε ως Μακεδόνες, καλά κάνετε, αλλά ως αυτοαποκαλούμενοι Μακεδόνες δεν σημαίνει ότι οι παππούδες σας δεν ήταν Βούλγαροι».

«…και δεν χρειάζεται να τους ξαναθάψετε για να προσαρμόσετε τα οστά τους  στην πολιτική σας ιδεολογία. Σε αυτό δεν συμφωνούμε και είναι ηθικά απαράδεκτο για μας» δήλωσε ο ακαδημαϊκός Μάρκοφ.


--