Ρουμανική εφημερίδα: «Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Χατζημαρκάκης προτρέπει την Ελλάδα να αλλάξει όνομα για να βελτιωθεί η εικόνα της»..



 (αναδημοσίευση από την ρουμανική  εφημερίδα Adevarul)


Φεβρουάριος 5, 2012.


Γερμανός Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει μια έξυπνη ιδέα! Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ κακή εικόνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ένα μέτρο σωτηρίας αποτελεί η αλλαγή του ονόματος της χώρας και η καθιέρωση ενός νέου συντάγματος!


Ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, εξήγησε στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας 'Bild' ότι η ονομασία ‘Griechenland‘ ( ή στα ρουμανικά: ‘Grecia’) έχει συνδυαστεί από τον κόσμο με το νεποτισμό και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, ισχυρίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας είναι να μετονομαστεί η χώρα και από Griechenland σε Hellas! (Ellada)
'
“ Θα είναι μια ειλικρινής αρχή,  να ξαναγραφεί το Ελληνικό Σύνταγμα και η χώρα να μετονομαστεί σε Ελλάδα» δήλωσε ο Χατζημαρκάκης επικρίνοντας την πολιτική της ευνοιοκρατίας που κυριαρχεί  στην Αθήνα.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής τόνισε ακόμη ότι « οι πολιτικοί συνεχίζουν να μεσολαβούν για την απασχόληση σε κρατικά ιδρύματα και προσφέρουν και άλλα δώρα για να πάρουν ψήφους».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη και όχι άλλα μέτρα λιτότητας.  Ο Χατζημαρκάκης  προειδοποίησε ότι «το πρόβλημα των Ελλήνων είναι πιθανόν να εξελιχθεί σε μια τεράστια ευρωπαϊκή τραγωδία».

--