Ιαπωνία προς Ισραήλ: ‘εξαιρετικά επικίνδυνη η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν’



Φεβρουάριος 15, 2012.

Τόκιο.

 Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα, κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, να απόσχει από τη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, μετά από τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι η Τεχεράνη βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών διπλωματών, όπως δήλωσε την Τρίτη.


Οι εντάσεις ανάμεσα στους εχθρούς στη Μέση Ανατολή, αυξήθηκαν κατακόρυφα, μετά τις βομβιστικές  επιθέσεις στο Νέο Δελχί, την Τιφλίδα και την Μπακγκόκ, μέσα σε 24 ώρες, αλλά το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι βρισκόταν πίσω αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε συνάντησή του, στο Τόκιο, με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο Νόντα τόνισε ότι  οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα μπορούσε να είναι ‘εξαιρετικά επικίνδυνη’, επειδή η κατάσταση που θα δημιουργούνταν, θα μπορούσε να κλιμακωθεί.

 Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον διπλωματών του, στη Γεωργία και στην Ινδία τη Δευτέρα και μία που αποτράπηκε από τους ισραηλινούς αξιωματούχους στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης.

Οι ταϊλανδικές αρχές κατηγόρησαν   ότι δύο Ιρανοί υπήκοοι είχαν προετοιμάσει την  τρομοκρατική επίθεση, αλλά η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή.

--