«Το βουλγαρικό εθνικό τούρκικο κόμμα προειδοποιεί για νέα περίπτωση αστυνομικής βαρβαρότητας»



Φεβρουάριος 29, 2012.

Το εθνικό τούρκικο κίνημα της Βουλγαρίας, το κόμμα των  Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών ( DPS) αύξησε τον κώδωνα  κινδύνου για ένα νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, γράφει  η ‘Turkish Weekly’.


 Ο βουλευτής του κόμματος DPS, Lyutvi Mestan (Φωτό),  δήλωσε την Τρίτη ότι είχε λάβει καταγγελία από τον  33χρονο Νουράι Μιούμιουν, από την πόλη Πάβελ Μπάνια της  νοτιοανατολικής Βουλγαρίας ότι ξυλοκοπήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Ο άνθρωπος αυτός είχε κληθεί από την αστυνομία για έρευνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μπαίνοντας στο κτήριο, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν είχε τίποτε να τους πει.  

Ζήτησαν από αυτόν να γίνει  πιο συγκριμένος και αφού τον έριξαν κάτω τρεις αστυνομικοί, ένας ένστολος και άλλοι δύο με πολιτικά άρχισαν να τον χτυπούν με ένα ηλεκτρικό ρόπαλο.

Οι τραυματισμοί επιβεβαιώθηκαν από ιατρό εμπειρογνώμονα.
Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, το αιμάτωμα και το οίδημα συμφωνούσαν με την περιγραφή του ανθρώπου  για τα γεγονότα, διότι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από στερεά, αιχμηρά αντικείμενα με κυλινδρικό σχήμα.

«Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα ανθρώπου που δεν έχει ακόμη επίσημα χρεωθεί», σχολίασε ο Τούρκος βουλευτής της Βουλγαρίας.
Οι εκπρόσωποι του εθνικού τουρκικού κόμματος δεσμεύθηκαν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα αυτό και θα  απαιτήσουν από τον υπουργό Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ μια εξήγηση.

Δήλωσαν, επίσης, ότι το περιστατικό εξετάζεται, προκειμένου  να προβούν σε καταγγελία.
--