«Πρόσκληση Τούρκων τουριστών»



Φεβρουάριος 20, 2012.

Ελληνικοί φορείς τουριστικών γραφείων, τους τελευταίους μήνες, έχουν εντατικές επαφές με Τούρκους ‘tour operators’ προσφέροντας ειδικές ρυθμίσεις για τους επισκέπτες από την Τουρκία, με μειωμένες τιμές από 50 έως 70 τοις εκατό, γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα ‘Radikal’.


Οι προσφορές αυτές είχαν απήχηση στα τουρκικά γραφεία τουρισμού, τα οποία προσφέρουν πακέτα διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως σε ελληνικά νησιά.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα πακέτα προσφορών εδόθησαν στα τουρκικά γραφεία τουρισμού κατά την πρόσφατη Έκθεση Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία ήταν μεγάλη η παρουσία των Ελλήνων  ‘tour operators’ και των ιδιοκτητών ξενοδοχείων.

Μεταξύ των προσφορών των ελληνικών τουριστικών γραφείων είναι για παράδειγμα για το Σαββατοκύριακο, με δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με 99 ευρώ ή μιας εβδομάδας διακοπών σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων από 300  έως 400 ευρώ.

Ο αντιπρόσωπος των Τούρκων ‘tour operators’, «Jolie Tours», είπε προς την ‘Radikal’, ότι η εταιρεία του προσφέρει ταξίδια σε ελληνικά νησιά, δηλώνοντας ότι σχεδιάζει για φέτος ρυθμίσεις για προσέλευση  7.500 Τούρκων τουριστών, ένας αριθμός που είναι διπλάσιος από τον περυσινό.

«Με τις ρυθμίσεις που έγιναν με τους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες, μια εβδομάδα διακοπών στα ελληνικά νησιά είναι φθηνότερα από μια εβδομάδα στην Αττάλεια», είπε.
--