‘Sitel’: «Τα Σκόπια έλαβαν στήριξη από το Πεντάγωνο!»




 «Το Πεντάγωνο υποστηρίζει πλήρως την πλήρη ένταξη της Fyrom στο ΝΑΤΟ»


Φεβρουάριος 2, 2012.


Αυτό το μήνυμα έλαβε προσωπικά ο Υπουργός Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι από τον  Joseph Macmillan, αναπληρωτή γραμματέα της Άμυνας για Υποθέσεις  Διεθνούς Ασφάλειας.

Ο Μπεσίμι  και ο Macmillan συζήτησαν κυρίως για την αμυντική συνεργασία και την από κοινού συμμετοχή τους, σε αποστολές του ΝΑΤΟ.


Το Πεντάγωνο χαιρέτισε τον υψηλό επαγγελματισμό των ειρηνευτικών δυνάμεων των Σκοπίων και εξέφρασε την υποστήριξή του  για την ένταξη της FYROM στη Συμμαχία.

Ο Φατμίρ Μπεσίμι και ο Νίκολα Ποπόσκι βρίσκονται στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία της παραδοσιακής «Πρωϊνής Προσευχής», η οποία λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα  η παρουσία τους επιβεβαιώνει την προθυμία των Σκοπίων για την ένταξη, απηχώντας στις προσδοκίες των πολιτών.

Παρά το γεγονός ότι στη Σύνοδο Κορυφής στο Σικάγο, έχει προγραμματιστεί να μην συζητηθεί  η διεύρυνση της Συμμαχίας, εντούτοις αναμένεται χρησιμοποιώντας την επιρροή των ΗΠΑ, οι οποίες με πρωτοβουλία τους, μπορεί να  ‘γλιστρήσουν’ το θέμα της FYROM.

Στο Πεντάγωνο, εξάλλου, ο  Μπεσίμι συναντήθηκε με τον Φίλιπ Ρίκερ, γερουσιστές και βουλευτές.

Ο Ποπόσκι θα συναντηθεί απόψε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Μπέρνς. Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να εγείρει το ζήτημα της ετυμηγορίας της Χάγης και το αντίκτυπο που έχει στην πολιτική σκηνή.

Με επιχειρήματα, επιπρόσθετα, για την ένταξη των Σκοπίων, ‘βομβάρδισαν’ εξέχοντες Αμερικανούς αξιωματούχους στο δείπνο που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον.
--