Τουρκικός Στρατός: Έτοιμο το πρώτο αποβατικό τουρκικό σκάφος



Μάρτιος 10, 2012.

Το πρώτο αποβατικό σκάφος το οποίο  κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Τούζλας στην Τουρκία, τα οποία είχαν συνάψει σχετική σύμβαση με του υπουργείο  
Άμυνας, είναι έτοιμο να παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό.


Η κατασκευή είναι κατά 75 τοις εκατό από εγχώρια προϊόντα
Από τα οκτώ συνολικά ταχείας επέμβασης αμφίβια  πλοία,  που παράγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πρώτο έχει ήδη παραδοθεί  μετά από 36 μήνες και το οποίο πληροί της προδιαγραφές της παραγγελίας. Το πλοίο έχει μήκος 80 μέτρων μήκος,  και 11 μέτρα πλάτος.

Θεωρείται, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, το πιο γρήγορο αποβατικό σκάφος από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει επιτάχυνση 18,5 κόμβων και πλήρη ταχύτητα 20 κόμβων. Κανένα πλοίο παρόμοιο στο κόσμο δεν έχει τέτοια επιτάχυνση.

 Είναι κατασκευασμένο  και σχεδιασμένο  από Τούρκους ειδικούς και 75 τοις εκατό των υλικών του είναι τουρκικής προέλευσης. Στόχος είναι  τα υλικά κατασκευής να είναι τουρκικής κατασκευής κατά 90 τοις εκατό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Τούρκων ειδικών, το σκάφος και επόμενα όμοιά του, θα έχουν ικανή δραστηριότητα έως και 40 χρόνια. Ο χρόνος του χτισίματος του διήρκησε 400 ημέρες και 800 εργαζόμενοι έλαβαν μέρος στο έργο, ενώ περίπου 20 μηχανικοί είχαν επιληφθεί της μελέτης.

Ξοδεύτηκαν πάνω από 7 χιλιόμετρα ανοξείδωτο χάλυβα, πάνω από 50 χιλιόμετρα ηλεκτρικού καλωδίου, 6.500 μονάδες απογραφόμενα υλικά, που χρησιμοποιήθηκαν. Δόθηκαν  επίσης 350 παραγγελίες για  εξωτερικές εργασίες. Είναι πραγματικά μια μεγάλη  παραγωγική διαδικασία», είπε ο  διευθύνων  σύμβουλος, Ertug Yasar. 
Τα σκάφη αναφέρει η ανακοίνωση θα «χρησιμοποιηθούν για εκκένωση πληθυσμού σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών»…


--