Ο Άσαντ υποστηρίζεται από το Ισραήλ



Μάρτιος 20, 2012

 Ο γενικός γραμματέας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Συρία, Muhammed Şukfa, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις για το λαϊκό κίνημα της Συρίας.

Ο Şukfa δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι παρά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, που διαρκούν περισσότερο από ένα χρόνο,  ο Άσαντ εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης του Ισραήλ.


Το καθεστώς του Άσαντ εδώ και σαράντα χρόνια έχει αντιπαλότητα με το Ριάντ και Σούφκα θα τονίσει την υποστήριξη του Ισραήλ:

«Κατά τις πρώτες  ημέρες της επανάστασης ο ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Ραμί Μαχλούφ, είχε υποσχεθεί  ότι η ασφάλεια του Ισραήλ  θα είναι ανάλογη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης στη Συρία, λέγοντας με έμφαση  ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την υποστήριξη από το Ισραήλ.

Ο Şukfa, επίσης, δήλωσε ότι το Ισραήλ  αισθάνεται ασφάλεια από την κυβέρνηση της Συρίας. Κανείς τώρα από τα υψώματα του Γκολάν η από οπουδήποτε αλλού δεν ενοχλεί το Ισραήλ. Για το λόγο αυτό το Ισραήλ θα υπερασπιστεί  το καθεστώς Άσαντ στη Δύση και συν τω χρόνω, ίσως,  έχει υποστήριξη το καθεστώς.

Όσον αφορά τα αραβικά κράτη και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία θα πρέπει να περιμένουν  για να πάρουν μια απόφαση αφού δεν μπορούν μόνοι τους.
Σε περίπτωση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, συναντούν το βέτο  της Ρωσίας και της Κίνας, τις οποίες δεν μπορούν να πείσουν.

Αν με την κατάρρευση του καθεστώτος του Άσαντ, ένας νέος σχηματισμός των Μουσουλμάνων Αδελφών θα μπορούσε να δημιουργηθεί,  ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι  η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένα κίνημα μετριοπαθές  και κεντρώο και τόνισε ότι ως μέρος του αραβικού κόσμου θα μπορούσε να  συνεργαστεί με άλλες ομάδες για την ανάληψη της εξουσίας, αφού τα δικτατορικά καθεστώτα έχουν φθάσει στο πέρας της περιόδους τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--