Πεντάγωνο: Έτοιμο το σχέδιο για επίθεση κατά του Ιράν



Μάρτιος 1, 2012.

Ουάσιγκτον.

Ο Norton Schwartz, πτέραρχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι οι υφιστάμενοί του έχουν, ήδη, αναπτύξει ένα σχέδιο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, όπως ανέφερε το Bloomberg.


 Ο Πτέραρχος, αστειευόμενος είπε ότι κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται εκεί, στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες – κοινώς γνωστές- ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να χτυπήσει βάσεις φρουράς της ισλαμικής επανάστασης, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και την έδρα των ιρανικών ειδικών υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να παρέχει εναέριο ανεφοδιασμό με δεξαμενοφόρα αεροσκάφη στα ισραηλινά μαχητικά που θα κατευθυνθούν για την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, εάν παραστεί ανάγκη.

Ο αμερικανικός στρατός εξετάζει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υψηλής τεχνολογίας μη πυρηνική βόμβα 10 τόνων ΜΟΑΒ, για να καταστρέψει το πυρηνικό κέντρο που βρίσκεται στα σπλάχνα του όρους Φόρντο.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι με ελάχιστες επιτυχημένες βολές θα καταστρέψει το κέντρο αυτό, ανεξάρτητα από τη φυσική οχύρωσή του.

Αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανάχιου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας πιθανής επιχείρησης στην Ουάσιγκτον στις 4 Μαρτίου, όταν θα επισκεφθεί η ισραηλινή αντιπροσωπεία τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι οι Ισραηλινοί και οι Αμερικάνοι είχαν διάσταση απόψεων για την ανάγκη ενός πολέμου.

Στην Ιερουσαλήμ πιστεύουν ότι μπορεί σύντομα να είναι πολύ αργά- όταν το Ιράν αποκτήσει όλη την τεχνολογία και τα υλικά για να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι πρώτιστα έπρεπε να περιμένουν το αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων και στη συνέχεια θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης.

--