«Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι αλλεργικοί στη ονομασία ‘Μακεδονία’



Μάρτιος 7, 2012.

Οι Έλληνες στην Αυστραλία έχουν οργιστεί με τους αυστραλούς πολιτικούς, γιατί ο πρόεδρος της Βουλής της Βικτώριας, αποκάλεσε τον Τράϊκο Βελιανόφσκι, ως  πρόεδρο του Κοινοβουλίου της «Μακεδονίας» και όχι της FYROM.


Η ελληνική διασπορά έχει εξαγριωθεί και δυσαρεστηθεί και ισχυρίζεται ότι τέτοιες  διαδικασίες δεν βελτιώνουν την εικόνα ορισμένων πολιτικών.

«Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια από βουλευτές και γερουσιαστές από τα μεγάλα κόμματα της Αυστραλίας να αλλάζουν  την επίσημη πολιτική της Αυστραλίας στο θέμα της Μακεδονίας εξαιτίας ψηφοθηρίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι από το 1994, το νεοσυσταθέν κράτος που φέρει την ονομασία FYROM πρέπει να είναι σεβαστό και μην παρεκτρέπονται από την μακρόχρονη πολιτική της Αυστραλίας. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτή είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά που εντατικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Σας καλούμε να σταματήσετε να προκαλείτε για να μην προκαλέσετε πλήγμα ως συνέπεια των απαράδεκτης εθνοτικής και πολιτικής συμπεριφοράς» δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής Παμμακεδονικής Οργάνωσης της Μελβούρνης, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Νέος Κόσμος’.

Οι δημοσιογράφοι από την εφημερίδα της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο Σμίθ, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.

Οι αντιδράσεις και οι φόβοι των Ελλήνων της Διασποράς σε μια αλλαγή της επίσημης πολιτικής της Αυστραλίας σε σχέση με τα Σκόπια, αυξήθηκε μετά την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να καταργήσει  τη χρήση του όρου «Σλαβομακεδόνες» και να αποκαλεί ως «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς που ζουν στη χώρα αυτή, αναφέρει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.
--