Αλβανοτσάμηδες κατά της απόφασης του Κοινοβουλίου των Σκοπίων



Μάρτιος 6, 2012.

Το κόμμα για τη Δικαιοσύνη, Ένταξη και Ενότητα( PDIU) στην Αλβανία, αντέδρασε κατά της απόφασης του Κοινοβουλίου των Σκοπίων να μην εγκρίνει ως εθνική γιορτή την 28η Νοεμβρίου για τους Αλβανούς της FYROM.


«Η πρόσφατη απόφαση της Συνέλευσης των Σκοπίων να μην δεχθεί την 28η Νοεμβρίου ως επίσημη αργία για τους Αλβανούς στη χώρα αυτή, δείχνει για άλλη μια φορά ότι η σλαβική πλειοψηφία έχει αντι-δημοκρατική στάση έναντι του αλβανικού στοιχείου. Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, οι αλβανικές πολιτικές δυνάμεις με επίσημο αίτημα καθόλα νόμιμο πρότειναν την 28η Νοεμβρίου, εορτή της σημαίας, ως επίσημης αργίας, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, της γειτονικής χώρας», γράφει στην ανακοίνωσή του το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων.

Σύμφωνα με το PDIU, η πλειοψηφία της συνέλευσης των Σκοπίων έδειξε, σαφώς, ότι  η πολιτική που ακολουθεί είναι σλαβική  και απορρίπτει τα δικαιώματα των Αλβανών, οι οποίοι αποτελούν συστατικό στοιχείο της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα.

Το Κόμμα καλεί την αλβανική κυβέρνηση να ασκήσει θετική επιρροή στους αξιωματούχους των Σκοπίων να τερματιστεί αυτή η κατάχρηση και οι αλβανικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από ποια χώρα είναι, να δράσουν αποφασιστικά και ενιαία για την διατήρηση των δικαιωμάτων των Αλβανών των Σκοπίων.


--