Κίσινγκερ: Ο Πούτιν είναι πατριώτης, μπορεί να γίνει εταίρος των ΗΠΑΜάρτιος 12, 2012.

Ατλάντα.

 Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας πατριώτης που θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας εποικοδομητικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένα θέματα.


 Ο Κίσινγκερ είπε ότι ο Πούτιν δεν έχει αντι-δυτική διάθεση, αλλά, ότι σε συναντήσεις μαζί του, ήταν πάντοτε προετοιμασμένος για μια στρατηγική σχέση με την Ουάσιγκτον.

«Ήταν, πάνω από όλα, ένας Ρώσος πατριώτης, ο οποίος αισθάνεται ταπεινωμένος με την εμπειρία της δεκαετίας του 1990, μια περίοδος πολύ σημαντική στη διαμόρφωση της σταδιοδρομίας του», είπε ο 88χρονος Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στο CCN.

 Δήλωσε, ακόμη, ότι ήταν «πολύ έντονος όταν πρόκειται για κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται  αυτή να ερμηνευτεί ως αμερικανική προσπάθεια υποστήριξης των πολιτικών αντιπάλων του για να τους ενθαρρύνουν και να τον ανατρέψουν από την εξουσία».

«Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο διάλογος είναι δυνατός και ότι τα συγκεκριμένα θέματα που ο ίδιος (ο Πούτιν) μπορεί να αποδειχθεί σταθερός εταίρος», είπε ο Κίσινγκερ.
--