«Δεξιά Κόμματα» της Βουλγαρίας ζητούν να τεθεί στη Σερβία ζήτημα δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας
Μάρτιος 2, 2012

Σόφια.

«Ο συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «Μπλε Συνασπισμού», Μαρτίν Ντιμίτροφ, παρουσίασε  από το κοινοβουλευτικό βήμα το αίτημα για προστασία των συμφερόντων των συμπατριωτών μας στις  ‘Δυτικές Περιοχές’,  κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Δημοκρατίας της Σερβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει δημοσίευμα του βουλγαρικού ‘Φόκους’.


Ο ‘Μπλε Συνασπισμός’ κάνει έκκληση στον Βούλγαρο Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, να θέσουν το αίτημα στο Βελιγράδι για την εγγύηση των δικαιωμάτων και ελευθεριών της βουλγαρικής μειονότητας που ζει στο τμήμα αυτό της  Σερβίας.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι οι βουλγαρικές αρχές πρέπει να ακολουθήσουν  το κάλεσμα των βουλευτών του Μπλε Συνασπισμού, ο οποίος απαιτεί ρητά το Βελιγράδι να παράσχει ειδική οικονομική βοήθεια προς τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης αυτής των Δυτικών Προαστίων, μια περιοχή όπου κατοικείται κυρίως από άτομα βουλγαρικής καταγωγής.

«Η Σόφια πρέπει να επιμείνει ότι η Σερβία πρέπει να αναπτύξει και να εφαρμόσει μια στρατηγική για την οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στις περιοχές αυτές», αναφέρεται στη δήλωση της πολιτικής επιτροπής του  Μπλέ Συνασπισμού.


--