Η Ρουμανία ανακοίνωσε διεκδικήσεις στην υφαλοκρηπίδα της Βουλγαρίας



Μάρτιος 21, 2012.

Βουκουρέστι.

 Η Ρουμανία ανακοίνωσε εδαφικές διεκδικήσεις στη Μαύρη Θάλασσα στην υφαλοκρηπίδα της Βουλγαρίας, έγραψε  η εφημερίδα της Μολδαβίας « Moldnews».



Σύμφωνα με τον ίδιο η Βουλγαρία θα πρέπει να διεξάγει πολιτική συζήτηση σχετικά με το ζήτημα της οριοθέτησης ης υφαλοκρηπίδας και της θαλάσσιας επικράτειας.

«Είναι μια τοποθεσία περίπου 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μεταξύ των δύο μερών, δεν είναι μεγάλη έκταση. Τα ευρωπαϊκά κράτη συνεργάζονται σε πολλούς τομείς δεν βλέπω γιατί αυτά τα θέματα να μην μπορούν να επιλυθούν και μάλιστα γρήγορα», είπε ο Ντιακονέσκου.

«Η Βουλγαρία και η Ρουμανία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου της Μαύρης Θάλασσας, περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο τελευταίος γύρος (δέκατος έβδομος) πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 στη Σόφια. Ο επόμενος θα πραγματοποιηθείστο Βουκουρέστι το τρέχον έτος.
Οι διαπραγματεύσεις  που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται σε φιλική ατμόσφαιρα και στο πλαίσιο της επιθυμίας και των δύο πλευρώ να επιλύσουν το θέμα με την υπογραφή διμερούς συμφωνίας», είπε εκπρόσωπος του βουλγαρικού Υπουργείου Εξωτερικών.

--