«’Χλιδάτες’ εκλογές στην Ελλάδα με 30 εκατομμύρια ευρώ»



Απρίλιος 17, 2012.
Οι Έλληνες βουλευτές βρήκαν τρόπους πώς να αρπάξουν εκατομμύρια- με τη διοργάνωση των πρόωρων εκλογών. Τα μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα θα μοιραστούν σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ για τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις αρχές Μαΐου.


Στις έξι Μαΐου, στην Ελλάδα, πρέπει να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, η ημερομηνία των εκλογών καθορίστηκε τελικά. Και είναι μάλλον απίθανο το σημερινό δικομματικό μοντέλο, στο οποίο εναλλάσσονταν  οι συντηρητικοί και σοσιαλιστές στην εξουσία,  να έρθει, τώρα, στην εξουσία. Από ότι φαίνεται η χώρα βαδίζει σε έναν νέο πολιτικό αστερισμό, γράφει το δημοσίευμα  της Μπλίτζ.

Οι Βρυξέλλες είναι θυμωμένες- ‘παράσιτα τα δύο μεγάλα κόμματα’


Στις Βρυξέλλες προκάλεσε  αγανάκτηση η έγκριση του ποσού από το Κοινοβούλιο για την προεκλογική εκστρατεία, των 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα  με μελέτη,  η συμμετοχή των Ελλήνων φορολογουμένων στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων είναι έξι φορές περισσότερη από τις προεκλογικές εκστρατείες των γερμανικών κομμάτων, σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα.

Με την ανακοίνωση  της τεράστιας χρηματοδότησης για την ελληνική προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Παράταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Guy Verhofstadt, μίλησε για αναστολή των πληρωμών από την χώρα του στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.

«Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε το δεύτερο πακέτο διάσωσης αφού τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα δεν υπογράφουν ότι θέλουν να αλλάξει το σύστημα; Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτά που κατηγορούνται  για όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα στην Ελλάδα και συμπεριφέρονται ως παράσιτα», είπε.

Το Μάρτιο, οι Έλληνες έλαβαν το δεύτερο πακέτο διάσωσης της  ΕΕ ανέρχεται στα 133 δις ευρώ. Σε αντάλλαγμα επί  μήνες η Αθήνα εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι συντάξεις έχουν μειωθεί δραστικά. 

Το δημόσιο θα μειωθεί κατά το ένα πέμπτο των εργαζομένων του, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται  την ‘Deutsche Welle’.

--