65 χιλιάδες Βούλγαροι έκαναν Πάσχα στην Ελλάδα, 58 χιλιάδες Έλληνες στη Βουλγαρία



Απρίλιος 17, 2012.

Σόφια.

Περίπου 65 χιλιάδες  Βούλγαροι ήρθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για το Πάσχα στην Ελλάδα και περίπου 58 χιλιάδες Έλληνες προτίμησαν να περάσουν το Πάσχα στη Βουλγαρία.


Τα στοιχεία προέρχονται από τη γενική διεύθυνση της ‘συνοριακής αστυνομίας’ για τους επιβάτες στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα στη διάρκεια της τετραήμερης αργίας των εορτών του Πάσχα.

Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών από τα πέντε σημεία των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν συνολικά 220 χιλιάδες άτομα και 76 χιλιάδες οχήματα, όπως ανέφερε στο πρακτορείο Focus η Λάουρα Λιούμπένοβα, εκπρόσωπος του Αρχηγείου  της Διεύθυνσης της ‘Συνοριακής Αστυνομίας’.

Περίπου 113 χιλιάδες άτομα  έφυγαν από την Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα από τα πέντε συνοριακά σημεία των δύο χωρών και 65 χιλιάδες από αυτούς ήταν Βούλγαροι, ενώ 47 χιλιάδες ήταν υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ- κυρίως πολίτες της Ρουμανίας και 1000 άτομα από χώρες εκτός της ΕΕ.

Στη Βουλγαρία εισήλθαν περί τους 107 χιλιάδες άτομα από τα πέντε σημεία των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων. Από αυτούς οι 48 χιλιάδες ήταν  Βούλγαροι πολίτες και οι 58 χιλιάδες Έλληνες πολίτες και χίλιοι πολίτες άλλων χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
--
Агенция "Фокус"