Σκόπια: Ο Ποπόσκι θα ζητήσει από τον Ban Ki moon να σεβαστεί την ετυμηγορία της Χάγης



Απρίλιος 23, 2012.

Скопје.

Ο υπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι θα μεταβεί αύριο στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki moon.


Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και οι συνέπειες της, ιδίως στο πλαίσιο της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνο-σκοπιανό διάλογο για τη διαφορά του ονόματος.

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι ένα γερό έρεισμα που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. Αυτό θα τονιστεί στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία ορίζουν τους κανόνες στις διμερείς σχέσεις. Σε μια εποχή, όπου η FYROM επιδιώκει την ένταξή της  στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ όπως προβλέπει και η ενδιάμεση συμφωνία, έχουμε ισχυρά επιχειρήματα που πρέπει να αποτιμηθούν», δήλωσε ο Ποπόσκι πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από τη Νέα Υόρκη ο  Ποπόσκι θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, με εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ και με αξιωματούχους της εξωτερικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στο φημισμένο ‘The Brookings Institution’ της Ουάσιγκτον, με θέμα « Η FYROM στο κατώφλι  του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
--