Κοσσυφοπέδιο: Διαμαρτυρία με πανό στη Βουλή από την ‘Αυτοδιάθεση’



Απρίλιος 13, 2012.

Η κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος της «Αυτοδιάθεσης» διαμαρτυρήθηκε την Πέμπτη στην Βουλή της Πρίστινα σε ένδειξη δυσαρέσκειας  για τα μέλη της Συνέλευσης που συμφώνησαν να μην απαιτηθούν επείγουσες συνεδριάσεις για να συζητήσουν την κατάσταση και τις εξελίξεις στη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.


Δύο μέλη της αυτοδιάθεσης, ο Glauk Konjufca και ο Visar Ymeri σήκωσαν πανό στο οποίο αναγράφονταν τα ονόματα δύο Αλβανών που σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους στη Μιτρόβιτσα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τις εκκλήσεις  του προέδρου του Κοινοβουλίου, Jakup Krasniqi,  να παρέμβει η ασφάλεια της Βουλής να απομακρύνει τα δύο μέλη της «Αυτοδιάθεσης», προκειμένου να συνεχιστεί το βουλευτικό έργο, η ασφάλεια δεν έκανε την εμφάνισή της.

Στη συνέχεια ο Κρασνίκι επέκρινε το κίνημα της «Vetevendosje» για τη δράση και τη συμπεριφορά της, συγκρίνοντάς την με αυτήν που ασκείται στους δρόμους. Υπενθύμισε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την σύγκλιση έκτακτης συνόδου της Βουλής, τις οποίες η «Αυτοδιάθεση» δεν αναγνωρίζει.


--