Σκόπια: Ετοιμάζεται αντι-Νατοϊκή διαδήλωση




Απρίλιος 29, 2012.

Διαμαρτυρία για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2012, μόλις μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η διαδήλωση  αυτή διοργανώνεται από προσωπικότητες που είναι προσκείμενες στα σλαβικά κόμματα εξουσίας της FYROM.

Η πληροφορία, πάντως, αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε έχει διαψευστεί επίσημα, συζητιέται όμως ως μέσο πίεσης πριν την έναρξη της Συνόδου της Συμμαχίας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ορισμένα μέσα της αντιπολίτευσης, μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια ατόμων καθώς και τις συζητήσεις που γίνονται στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας των Σκοπίων, όπου διάφορες ομάδες προτείνουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την μη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο εκφράζονται αντιρρήσεις για αυτό το ενδεχόμενο αφού εκφράζονται φόβοι ότι θα έβλαπτε, ίσως,  τα εθνικά συμφέροντα, εν όψει της ελληνικής πολιτικής.

Το αλβανικό κόμμα Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση-DUI,  αποστασιοποιείται από τη διαμαρτυρία και χαρακτηρίζει όποια τέτοια διοργάνωση ως τρέλα.

Αν και η διαμαρτυρία αποτελεί ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, εντούτοις ο λόγος που προτάσσεται για τη διαμαρτυρία θα ήταν μια πρόκληση προς τη Συμμαχία, δήλωσε εκπρόσωπος του DUI.

--