Αντιπολίτευση Σκοπίων: Αν δεν ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ το Μάιο, πάμε για ενιαίο μέτωπο κατά Γκρούεφσκι…



Απρίλιος 6, 2012.

Η πιθανότητα για οριστική ενοποίηση σε ένα μέτωπο της αντιπολίτευσης, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα ή καλύτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, όπως άφησαν να διαρρεύσουν  οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και δεξιάς και της αριστερής ιδεολογίας, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Πρωϊνή’.


«Σε περίπτωση που μετά τη Διάσκεψη του Σικάγου η συμμετοχή μας παραμείνει Status Quo, το πιο πιθανό είναι  να ακολουθήσει η ένωση της αντιπολίτευσης με πρώτο σημείο αιχμής τις δημοτικές εκλογές στη χώρα. Αυτή θα είναι και μια δοκιμή, ένα είδος μέτρησης για τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις  για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές», γράφει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Το ενδιαφέρον για ένα κοινό μίνι-μπλοκ της αντιπολίτευσης που εκδηλώθηκε από τα τέσσερα κόμματα όπως  δημοσιεύσαμε, ήταν αρκετά μεγάλο από το κυρίαρχο αντιπολιτευτικό κόμμα των Σοσιαλιστών- SDSM.

 Ο εκπρόσωπος της κόμματος SDSM ήταν προσεκτικός στις εκτιμήσεις του και στα σχόλια – γράφει το δημοσίευμα- και άφησε το χρόνο να δει πως θα δρομολογηθούν τα πράγματα.

«Χαιρετίζουμε την ιδέα της ενίσχυσης της συνεργασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με βάση τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων μοιραζόμαστε την εκτίμησή τους όταν μιλούν με σαφήνεια για την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και κατά κύριο λόγο οφείλεται στην λανθασμένη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ελπίζουμε στο μέλλον να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και η κατάλληλη ατμόσφαιρα για την πλήρη ενοποίηση του μετώπου της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος SDSM.


--