Αλβανία: Αντίδραση Μπολάνου για τις κατεδαφίσεις στη Χιμάρα



Απρίλιος 22, 2012.

Τεταμένη η κατάσταση στη Χιμάρα, μετά την επίθεση της πολεοδομικής Αστυνομίας σε επτά κατοίκους ης πόλης αυτής,  στη διάρκεια κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων, μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Η είδηση αυτή –συνεχίζει - επιβεβαιώνεται και από την έδρα του Δήμου της Χιμάρας και από τον  πρόεδρο της οργάνωσης της ‘Ομόνοιας’, Βασίλη Μπολάνο,  ο οποίος παρουσιάζεται στη ‘GSH’ να ανακοινώνει την Πέμπτη ότι μια ομάδα ανθρώπων επιτέθηκε στον Ηλία Στραμάρκον και σε μέλη της οικογένειάς του. Τόνισε, επίσης, ότι η κατεδάφιση των σπιτιών αυτών γίνεται επιλεκτικά.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ομόνοιας,  δήλωσε ότι είναι κατά αυτής της ενέργειας, αυτήν, τουλάχιστον, την εποχή, αφού σύμφωνα με αυτόν, είμαστε μόλις λίγους μήνες πριν από την τουριστική περίοδο, και δεν πρέπει να  επηρεάζεται από τέτοιου είδους  εσφαλμένες δράσεις.

«Είναι λάθος η χρονική στιγμή που έχει επιλεγεί για την εφαρμογή και εκτέλεση των αποφάσεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου του Δήμου Χιμάρας, όταν βρισκόμαστε στο χείλος της τουριστικής περιόδου, σε μια εποχή  που η οικονομική κρίση πλήττει ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, επίσης και την Αλβανία, και ενώ είναι γνωστό ότι ορισμένοι (ιδιοκτήτες) ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη.

Για τους λόγους αυτούς, η γνώμη μας ήταν ότι δεν υπήρξε επαρκής χρόνος (να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες)  ώστε να εκτελεστούν οι κατεδαφίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομόνοιας.
--