Μυστικές Υπηρεσίες ΗΠΑ: «Πόρνες Κολομπιάνες ή ρωσίδες κατάσκοποι;»




Απρίλιος 27, 2012.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνά τις φήμες ότι ορισμένοι από τους πράκτορές της πλήρωναν στριπτιζέζ και πόρνες στο ξενοδοχείο διαμονής τους, πριν από την επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο Έλ Σαλβαδόρ το 2011.


Η ίδια Υπηρεσία είχε εμπλακεί σε ένα άλλο σεξουαλικό σκάνδαλο με το γραφείο της στην Κολομβία.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ελία Κούμινγκς δήλωσε ότι ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας δεν έχει βρει ακόμη κάποια αξιόπιστα στοιχεία για την υπόθεση αυτή.
Ο εκπρόσωπος, άλλωστε, της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι μια παράλληλη  δομή με αυτήν της CIA, είπε την ίδια δικαιολογία, σύμφωνα με το «Associated Press».
 «Οι πληροφορίες που θα δοθούν  θα πρέπει να είναι αξιόπιστες για αυτό πρέπει να επιβεβαιωθούν από την υπηρεσία μας», είπε.

Προς το παρόν, οκτώ πράκτορες αποχώρησαν από την υπηρεσία και αρκετοί άλλοι βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για τη συμμετοχή τους σε σεξουαλικά πάρτι στα οποία απασχολήθηκαν  έως 20 γυναίκες, οι οποίες όπως πιστεύεται ήταν πόρνες για παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε ένα ξενοδοχείο στην Καρταγένα της Κολομβίας.

Οι πράκτορες αποτελούσαν μέρος του προσωπικού  του προέδρου Ομπάμα κατά την επίσκεψή του  στην Κολομβία, σε σύνοδο κορυφής των χωρών της Αμερικής που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Το ερώτημα που γίνεται δημόσια στα αμερικανικά έντυπα είναι: «Πόρνες Κολομπιάνες ή ρωσίδες κατάσκοποι;»
--