Σλαβική Διασπορά: 11.000 άτομα υπέγραψαν για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ



Μάιος 12, 2012.

Στο αίτημα της Σλαβικής  Ενωμένης Διασποράς για υπογραφή στην επιθυμία ένταξής των Σκοπίων  κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 11.000 αναγνώστες του διαδικτύου.


Η αναφορά αυτή, η οποία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, προορίζεται για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμ, τον πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα, και αρκετούς αμερικανούς αξιωματούχους καθώς και στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Η αναφορά γίνεται ότι από το 2008 η FYROM (που ονομάζεται ως ‘Μακεδονία’) πληροί  όλα τα κριτήρια για πλήρη ένταξη στη Συμμαχία.

«Ωστόσο η Ελλάδα συνεχίζει να αντιτίθεται στη συμμετοχή του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ, επικαλούμενη μακροχρόνια ‘διαμάχη για το όνομα’, γράφει χαρακτηριστικά.

»Αυτή η διαφορά είναι ξενοφοβική και ισχυρίζεται ότι ο «μακεδονικός πολιτισμός» και η ταυτότητα είναι απειλή για την επιβίωση της Ελλάδας. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση άσκησε βέτο στην πρόσκληση για ένταξη στην FYROM, παρά την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που υπέγραψε η Ελλάδα με την FYROM, όπου απαγορεύονταν  άμεσα το βέτο.

Η «Μακεδονία» έθεσε αμέσως τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου και τρία χρόνια αργότερα στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της «Μακεδονίας», γράφει το  σλαβικό δημοσίευμα και προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν απαιτεί μια πραγματική λύση για τη διαφορά, αλλά προσπαθεί μόνο να αγοράσει χρόνο.

--