Σκόπια: Νέα δράση κατά της Ελλάδας;



 Μάιος 28, 2012.


Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ, που είναι συγχρόνως και ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας παραβρέθηκε σήμερα στη μεγάλη διεθνή άσκηση που διενεργήθηκε στο στρατόπεδο του Κρίβολακ.


Ο Ίβανοφ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για τους στρατιώτες της χώρας και την προθυμία την οποία δείχνουν να ενεργούν σε τέτοιες διεθνείς αποστολές.

«Από την άσκηση αυτή μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι δεσμευόμαστε για συνεχή πρόοδο και  επιμένουμε στην στρατηγική ανάπτυξης του στρατού μας προς τις δεσμεύσεις μας,  ώστε να είμαστε έτοιμοι για όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες θα προσκληθούμε για νέο έργο μαζί με τους άλλους στρατούς», τόνισε ο Ίβανοφ.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος των Σκοπίων, αν η FYROM  θα μηνύσει και πάλι την Ελλάδα στη Χάγη, απάντησε ότι η ετυμηγορία  του διεθνούς δικαστηρίου θα πρέπει να είναι σεβαστή και ότι η νομική ομάδα (της χώρας)  παρακολουθεί όλες τις πιθανές πτυχές, «καθώς και πάλι έχουμε μια παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα σκέπτεται να ακολουθήσει νέα δράση κατά της Ελλάδας.
--