«Νέο κύμα αυτοκτονιών στην Ελλάδα»




Μάιος 1, 2012.

Ένα νέο κύμα αυτοκτονιών χτυπά την Ελλάδα αφού σχεδόν κάθε ημέρα χάνονται ζωές ανθρώπων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την ‘Athens News’ τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί πολλές αυτοκτονίες στην Αθήνα.

Κρεμάστηκε ένας 37χρονος δάσκαλος που έχασε τη δουλειά του, ενώ στη βόρεια Ελλάδα ένας ιερέας πήδηξε από το μπαλκόνι του και ένας 23χρονος φοιτητής αυτοκτόνησε με χτύπημα στο κεφάλι.

Οι Έλληνες εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την επιρροή του ηλικιωμένου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η Ελλάδα το 2009, βρέθηκε αντιμέτωπη  με την πιο σοβαρή οικονομική κρίση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση η χώρα προέβη στη λήψη αυστηρών μέτρων λιτότητας: μείωση μισθών και συντάξεων, κοινωνικών παροχών, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τα πάντα μέσα σε μια νύκτα, όλα όσα απέκτησαν εδώ και δεκαετίες. Έτσι εξηγείται  η απότομη αύξηση  των ατόμων που προτιμούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Οι Έλληνες- κατά νοοτροπία- είναι χαρούμενοι άνθρωποι και επί δεκαετίες είχαν το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών, μόλις το 2,8 τοις εκατό στους 100.000.

Το 2010 ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40 τοις εκατό. Ωστόσο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το 2011, εκτιμάται όμως ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 5 τοις εκατό στους 100.000.

--
Tanjug