Σκόπια: Ο Τάτσι προτρέπει τους Αλβανούς να μην πάνε στις διαδηλώσεις



Μάιος 11, 2012.

Ο αρχηγός του κόμματος DPA, Μεντούχ Τάτσι κάλεσε τους Αλβανούς  να μην πάνε στις διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, επειδή  στη χώρα δεν υπήρξαν ποτέ θρησκευτικά προβλήματα μεταξύ των εθνοτήτων.


«Ζητώ από όλους τους Αλβανούς να μην κατέβουν σε διαμαρτυρίες γιατί είναι άγνωστοι οι στόχοι των διοργανωτών. Δεν πρέπει να πάμε σε τέτοιες φορτισμένες περιπέτειες και να μην περιπλέξουμε τους εθνικούς με τους θρησκευτικούς όρους. Εμείς δεν είχαμε ποτέ εδώ θρησκευτικά προβλήματα», είπε ο ηγέτης του  Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών.

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέδριο-φόρουμ της νεολαίας του κόμματος του που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο της δεύτερης ιατρικής σχολής του Τέτοβο.

Ερωτηθείς πως σχολιάζει  τη δήλωση του μέλους της άμεσης ηγεσίας του DUI ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρακινούν τους νέους να πάνε στις διαδηλώσεις, τόνισε ότι αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

«Δεν είναι αλήθεια. Λένε ψέματα για να εξαπατήσουν την κυβέρνηση. Θέλουν να έχουν ένα άλλοθι ότι υπάρχει  άλλο πρόβλημα, αλλά εμείς  έχουμε μόνον ένα πρόβλημα, το πρόβλημα της κυβέρνησης», είπε ο Τάτσι.
--