Τουρκία: Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν με αρχηγούς κομμάτων για τη ρίψη του αεροσκάφους



Ιούνιος 24, 2012.

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν  θα  πληροφορήσει τους αρχηγούς των τουρκικών κομμάτων της αντιπολίτευσης  για την κατάσταση και τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ρίψης του τουρκικού μαχητικού και θα ανταλλάξει απόψεις για το ζήτημα αυτό, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Χθες σε δεύτερη σύσκεψη υπό τον Ερντογάν συζητήθηκαν όλες οι πτυχές για την πτώση του αεροσκάφους νοτιοδυτικά του Χατάι με τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης κατόπιν της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία Νταβούτογλου.

Μετά από αυτήν προέβη σε δηλώσεις στις  οποίες επεσήμανε ότι « οι εξελίξεις στο ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικές και προτίθεται ο Πρόεδρος της κυβέρνησης να συναντηθεί με τους προέδρους των κομμάτων και τον επικεφαλής του κοινοβουλίου για να ανταλλάξουν απόψεις για το ζήτημα που προέκυψε».

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,  Kemal Kılıçdaroğlu στις 14:00, με τον πρόεδρο  του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης  Devlet Bahçeli και τον πρόεδρο του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας  Selahattin Demirtaş στις 18:00, στους οποίους έστειλε πρόσκληση.
--