Στην Κύπρο ο Ιρανός ΥΠΕΞ



Ιούνιος 26, 2012.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλίχι επισκέφθηκε την Κύπρο εν όψει της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ σε μια προσπάθεια «να εξαλειφθούν ορισμένες παρανοήσεις που έχουν  δημιουργηθεί», όπως είπε.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σαλίχι συναντήθηκε με τον ηγέτη της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και τον υπουργό Οικονομικών  Βάσο Σαρλή, όπου συζήτησαν  την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ  της Κύπρου και του Ιράν.

Ο Σαλίχι  είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, την υπουργό Εξωτερικών Μαρκουλλή και τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο  Σαλίχι δήλωσε ότι λόγω του ότι  η Κύπρος αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ  και λόγω των καλών σχέσεων με την Κύπρο το Ιράν επιδιώκει να εξαλειφθούν ορισμένες παρανοήσεις της ΕΕ. «Η ΕΕ είναι πολύ σημαντική για μας. Αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής και της διεθνούς διπλωματίας μας. Επιθυμούμε μια καλύτερη σχέση μεταξύ του Ιράν και της ΕΕ», είπε ο Σαλίχι, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
--