Βούλγαρος Πρόεδρος: Οι ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα μας δημιουργούν 100.000 θέσεις εργασίας



Ιούλιος 5, 2012.

Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογο του και αφού παρακολούθησε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στην Αθήνα, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη.

 «Οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία δεν βρίσκονται  σε καθεστώς κρίσης. Το 2011, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας ήταν σε επίπεδα ρεκόρ», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Ρόζεν Πλεβνέλιεφ στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συναλλαγές μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας το 2011 έφθασαν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ελληνικές εταιρείες έχουν σοβαρό παράγοντα στη Βουλγαρία και δημιουργούν πάνω από 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας και εργάζονται για την οικονομική ανάπτυξη της Βουλγαρίας.


«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε την  ικανότητα και τις δυνατότητες των ελληνικών επενδύσεων στη Βουλγαρία και στην ευρύτερη περιοχή που συμβάλλουν δυναμικά στην ευημερία της χώρας αλλά και της περιοχής στο σύνολό της»

Ο Βούλγαρος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο δεν συναντήθηκε λόγω της υγείας του κ. Σαμαρά.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πλεβνέλιεφ έγινε επίτιμος δημότης της πόλης της Θεσσαλονίκης και τον σχετικό τίτλο του απένειμε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Ο Ρόζεν Πλεβνέλιεφ έλαβε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

--



Агенция "Фокус"