Επίθεση Γκρούεφσκι σε Παπούλια: «Δεν νοιώθω κατηγορούμενος με τις συκοφαντίες»



Ιούλιος 13, 2012.

Ο Σλάβος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι «ο γείτονας μας θα πρέπει να αρχίσει να σκέπτεται θετικά, θα πρέπει να αλλάξει την τακτική που ακολουθεί εδώ και 21 χρόνια, με τις αμοιβαίες κατηγορίες , τις συκοφαντίες και τις διαμεσολαβήσεις».


«Αν πούνε αύριο να πάμε στην Αθήνα να συζητήσουμε να ξεπεράσουμε τη διαφορά και να βρούμε μία λύση, θα πάμε αύριο. Αν πούνε για τις Βρυξέλλες, θα πάμε στις Βρυξέλλες. Αν θέλουν στα Σκόπια, στα Σκόπια. Το που, με ποια μέλη και με ποιον τρόπο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί για να καθίσουμε να συζητήσουμε να βρεθεί μια λύση αντί να έχουμε την αποστολή αυτών των αρνητικών μηνυμάτων και συκοφαντιών», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Είμαι μακεδονιστής!

«Αν μακεδονισμός σημαίνει σεβασμό στον μακεδονικό λαό, είμαι μακεδονιστής», δηλώνει ο Γκρούεφσκι προς τον Έλληνα πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι με αυτήν την ιδεολογία τα Σκόπια θα βρουν κλειστή την πόρτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει ούτε ντροπή, ούτε αμαρτία, ούτε αποτελεί προσβολή σε ένα κράτος, όταν έχει έναν πρωθυπουργό που υποστηρίζει την ταυτότητα του λαού του, ότι οι άνθρωποι κατά πλειοψηφία  υποστηρίζουν την γλώσσα τους, την εθνικότητά τους , την κουλτούρα τους», σημείωσε ο Γκρούεφσκι, προσθέτοντας ότι  δεν αισθάνεται κατηγορούμενος από όσα  είπε ο Παπούλιας.

Ας αφήσουμε την ιστορία!

Ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η Ελλάδα εδώ και χρόνια συλλέγει πόντους  για τον ντόπιο πληθυσμό (ιστορικά),  αλλά, έτσι δεν επιτυγχάνεται τίποτε, αντίθετα πρέπει να εξετάσει τη σημερινή κατάσταση.

--

Sitel