Συνάντηση εκπροσώπων της BP με την αλβανική κυβέρνηση για τον TAP




Ιούλιος 14, 2012.

Τίρανα.

 Ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δέχτηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία από την British Petroleum (BP), μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της BP, Σάχ Ντενίζ, τον υπεύθυνο αναπτυξιακών προγραμμάτων, Αλ Κούκ και τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αλβανία, Ραχμάν Μουσταφάγεφ.


Ο Μπερίσα επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αλβανίας στη δημιουργία του ‘Trans Atlantic Pipeline’ – TAP,  το έργο, δηλαδή,  της διοχέτευσης φυσικού αερίου.

Δήλωσε ότι  η εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης προμήθειας φυσικού αερίου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης , η οποία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς φυσικού αερίου στην Αλβανία καθώς και στην  αγορά φυσικού αερίου ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό η αλβανική κυβέρνηση έχει συστήσει μια διυπουργική ομάδα του υπουργείου  Οικονομίας και Ενέργειας η οποία θα διαπραγματευτεί με την TAP.

Ο αντιπρόεδρος της BP, Shah Deniz και ο υπεύθυνος  στον τομέα της ανάπτυξης, Αλ Κουκ,  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ρόλο της Αλβανίας στην υποστήριξη αυτού του σημαντικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.
--