Μόσχα: Επισπεύδεται η εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών με πυραύλους Bulava σε υποβρύχια


www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 29, 2012.

Μόσχα

Τα ρωσικά υποβρύχια θα εφοδιαστούν με τη νέα γενιά πυραύλων Bulava εμβέλειας οκτώ χιλιάδων χιλιομέτρων τα οποία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 10 πυρηνικών κεφαλών.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή να εφοδιαστούν τα ρωσικά υποβρύχια με τη νέα γενιά πυραύλων, όπως δήλωσε  ο Διοικητής των Ρωσικών Ναυτικών Δυνάμεων Βίκτορ Τσίρκοφ, στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο Ρώσος διοικητής πρόσθεσε ότι  η υλοποίηση του έργου αυτού θα ολοκληρωθεί μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών και τις ανάλογες νομικές ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες, ωστόσο, επεσήμαναν τις περιπτώσεις αποτυχίας στις δοκιμές που έγιναν με τους πυραύλους Bulava, αλλά λόγω των πυραύλων του εχθρού που συνιστούν απειλή για τη Ρωσία, επισπεύδεται η διαδικασία εγκατάστασής τους, εφ’ όσον δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στους πυραύλους του τύπου αυτού.

Προς το παρόν συνεχίζεται η εγκατάσταση των πυραύλων Μπουλάβα στο πυρηνικό  ρωσικό υποβρύχιο Yuri Dolgorukiy, και στα  Alexander Nevskiy και στο Vladimir Monomakh.


--