Νέο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο



Αύγουστος 23, 2012.

Ουάσιγκτον.

Σύντομα μια ομάδα αεροπορικής κρούσης, η οποία περιλαμβάνεται στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο   Τζον Στένις (USS John C. Stennis) θα πλεύσει μαζί με ένα πυρηνικό υποβρύχιο στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο.


Η είδηση αναφέρεται και από το ρωσικό  Interfax το οποίο αναφέρει ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα το αεροπλανοφόρο Τζον Στένις θα αποπλεύσει για να αναλάβει στρατιωτικά καθήκοντα στον τομέα επιχειρησιακής ευθύνης στον πέμπτο στόλο, επικαλούμενο πηγές από την υπηρεσία Τύπου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου αποφάσισε την αποστολή αυτή – τέσσερις μήνες νωρίτερα από την προβλεπόμενη αλλαγή, του ενός υπάρχοντος αεροπλανοφόρου στον Κόλπο - λόγω άμεσου αιτήματος της Κεντρικής Διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Σήμερα στον Περσικό Κόλπο και στην Αραβική Θάλασσα υπάρχουν τα αεροπλανοφόρα Άιζεν χαουερ-   USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69)  και το  Εντερπράιζ- USS Enterprise (CVN-65) τα οποία θα ολοκληρώσουν σύντομα την αποστολή τους εκεί.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr