Η συνάντηση του Γκιόργκι Ίβανοφ με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη



Αύγουστος 12, 2012.

Ο πρόεδρος του σλαβικού κράτους των Σκοπίων, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην  Τουρκία, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του  με την οικογένειά του, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο Ίβανοφ και η σύζυγός του, παρακολούθησαν χθες βράδυ το παραδοσιακό μουσουλμανικό δείπνο του ραμαζανιού (που ονομάζεται ‘Ιφτάρ’).

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Ίβανοφ συνεχάρη για τη μουσουλμανική γιορτή προσθέτοντας ότι σε αυτές τις στιγμές στέλνει τις ευχές του σε όλους τους πιστούς  για την επικράτηση της ειρήνης, της αγάπης, της ανοχής και της αμοιβαίας κατανόησης και τόνισε ότι όταν δεν υπάρχουν οι κοινές αξίες διαιρούνται οι άνθρωποι και τα έθνη.

«Κατάγομαι από μία χώρα που είναι με αγάπη αφιερωμένη στις παλιές παραδόσεις της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής συνύπαρξης. Η συνύπαρξη αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα και είναι η υπερηφάνειά μας. Βασικό στοιχείο αποτελεί αυτή για τη θέση μας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια των εθνών και των κρατών» τόνισε ο Ίβανοφ σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Στο θρησκευτικό δείπνο παρέστησαν προσωπικότητες από της σφαίρα της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των θρησκευτικών κοινοτήτων και της δημόσιας ζωής στην Τουρκία.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον οποίο ο Ίβανοφ είχε εγκάρδια συνάντηση.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr