Σκόπια: Θα τεθεί και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων από την Μέρκελ στο Σαμαρά"Η Μέρκελ θέτει στο Σαμαρά το ζήτημα του ονόματος;" γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων


Αύγουστος 23, 2012.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  στο τραπέζι των συνομιλιών αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διαμάχης της Ελλάδας και των Σκοπίων  για το όνομα της χώρας, αναφέρει  σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ντνέβνικ, επικαλούμενη τη σλαβική τηλεόραση Kanal 5, που με τη σειρά της. βασίζει τις πληροφορίες αυτές σε ανεπίσημες διπλωματικές πηγές.


Από την Αθήνα δεν υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση για τα θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση  του Έλληνα πρωθυπουργού με την Καγκελάριο την Παρασκευή,  σημειώνει η εφημερίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η Μέρκελ, γνώριζε ότι ο Σαμαράς δεν  επιθυμεί να συζητήσει για το θέμα της ονομασίας, αλλά και οι σύμβουλοί του επιμένουν ότι τέθηκε το θέμα.

Και κατά τις προηγούμενες συναντήσεις τους, οι εκπρόσωποι της Αθήνας με τους Γερμανούς, είχαν καταφέρει να παραμερίσουν  το ζήτημα,  εξηγώντας την ανάγκη για περισσότερο χρόνο στην επίλυση του προβλήματος, αναφέρει το Ντνέβνικ.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr