Τουρκικός τύπος για παρουσία ‘Χρυσής Αυγής’ σε ΚομοτηνήΑύγουστος 8, 2012.

Με τίτλο «Η ρατσιστική Χρυσή Αυγή επιτέθηκε σε τουρκικό Σύνδεσμο στην Κομοτηνή» η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στις εσωτερικές της σελίδες και γράφει ότι διαδηλωτές-μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν χθες επίθεση στην «ένωση Τούρκων Κομοτηνής» στη Δυτική Θράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επρόκειτο για ομάδα 150 περίπου ατόμων μέλη της Χρυσής Αυγής που έλαβαν μέρος σε εκδήλωση στο κέντρο της Κομοτηνής τις βραδινές ώρες εναντίον των λαθρομεταναστών και μετά την διαμαρτυρία έκαναν πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Οι διαδηλωτές, τους οποίους η ελληνική Αστυνομία δεν επέτρεψε να μπουν στην λεωφόρο που βρίσκεται το Προξενείο, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της «ένωσης Τούρκων Κομοτηνής», όπου μετά τον ελληνικό εθνικό ύμνο, φώναξαν συνθήματα εναντίον της «τουρκικής»μειονότητας και της Τουρκίας.

Επιτεθήκαν επίσης με μπουκάλια στους Τούρκους που βρίσκονταν στον κήπο του «συνδέσμου». Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το σημείο με την παρέμβαση της Αστυνομίας.  Ο «πρόεδρος» της «ένωσης», Κοράϊ Χασάν επέκρινε το συμβάν και έκανε έκκληση για σύνεση.

--