Διαμαρτυρίες κατά της ξενοφοβίας στην Ελλάδα



Αύγουστος 26, 2012.

Περίπου 5 χιλιάδες μετανάστες έχουν έρθει στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της ξενοφοβίας που τελευταία  σάρωσε τη χώρα.

Η ριζοσπαστική βία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τρομακτικά από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009 και η αστυνομία στις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζεται αδιάφορη προς αυτήν.


Αυτή, ήταν η μεγαλύτερη αντι-ρατσιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Οι διαδηλωτές που την πραγματοποίησαν είχανε γράψει συνθήματα:  «Όχι στην ισλαμοφοβία» και  «όχι στους νεοναζιστές».

Η Ελλάδα, σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα συνόρων στην Ευρώπη και πολλοί μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, προσπαθούν να εισέλθουν στην ΕΕ, από την χώρα αυτή.

Ήδη, οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι από τους Έλληνες, οι οποίοι υπόκεινται στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την ανεργία σε αριθμό ρεκόρ από τότε που η χώρα εισήλθε στη Δημοκρατία μετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος το 1974, όπως διατείνεται το υπερεθνικιστικό κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής’.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr