Γκρούεφσκι: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή μας πορεία



Αύγουστος 2, 2012.

«Η χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο της ολοκλήρωσης, αν και είναι μακρύς, γεμάτος με προκλήσεις. Θα φθάσουμε εκεί, όπως οραματίστηκαν οι επαναστάτες και οι αγωνιστές του Ίλιντεν κατά τον απελευθερωτικό αγώνα στη Μακεδονία», δήλωσε ο Σλάβος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι κατά την 109η επέτειο της  εξέγερσης του Ίλιντεν.


«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το συνταγματικό δικαίωμά μας σε ένα όνομα, την ταυτότητά μας, για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι και ενωμένοι στις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες μας, που είναι και ο στρατηγικός μας στόχος.

Τα εμπόδια στην πορεία μας δεν είναι ανυπέρβλητα, αλλά πρέπει να είμαστε στο πνεύμα της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας, όπως αποφάσισε ο λαός. 

Προτεραιότητά μας είναι να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και αυτό που αποδεικνύει τις προθέσεις μας είναι η πρωτοβουλία μας για ενίσχυση του διαλόγου, των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής ανάπτυξης», δήλωσε πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι μετά την κατάθεση στεφάνου στο πάρκο  ‘Ζένα Μπόρετς’ των Σκοπίων.


--