Σερβία: Η Ρωσία είναι έτοιμη για πίστωση στη χώρα



Αύγουστος 27, 2012.

Βελιγράδι.

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Αλεξαντάρ Κονούζιν, δήλωσε σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον  πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει ένα δάνειο 800 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζεται για αναπτυξιακά έργα στη Σερβία.


Ο  πρέσβης Κονούζιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Σερβία στην ανάπτυξή της, στα πλαίσια  των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Νίκολιτς.

Ο Ρώσος πρέσβης και ο πρόεδρος της Σερβίας συζήτησαν, επίσης, την επικείμενη συνάντηση του Νίκολιτς με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν στις 11 Σεπτεμβρίου στο Σότσι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τη ρωσική συμμετοχή στον αγώνα κατά των πυρκαγιών που πρόσφατα έπληξαν τη Σερβία, για την ταχεία αντίδραση των ρωσικών αρχών, σχετικά με το αίτημα της Σερβίας για τη συμμετοχή ενός ακόμη αεροσκάφους πυρόσβεσης.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr