ΥΠΕΞ Αυστρίας: “Οι απατεώνες έξω από την ευρωζώνη”



Αύγουστος 17, 2012.

Βιέννη.

“Οι απατεώνες έξω από την ευρωζώνη” είναι ο τίτλος της βιεννέζικης εφημερίδα Kurier στην οποία ο υπουργός των Εξωτερικών της Αυστρίας Michael Spindelegger ζήτησε την εισαγωγή της δυνατότητας απέλασης από τις χώρες της ευρωζώνης σε κράτη που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους.

Σε συνέντευξή του ο Σπιντελέγκερ  δήλωσε ότι ένας τέτοιος κανόνας πρέπει να ενσωματωθεί στη Σύμφωνία των χωρών της Ευρωζώνης.

‘Για την αλλαγή της συμφωνίας και τον αποκλεισμό μίας χώρας από την ζώνη του ευρώ απαιτείται ωστόσο χρόνος’, παραδέχθηκε ο Σπιντελέγκερ, αλλά είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι μία τέτοια αλλαγή στη συμφωνία θα ήταν εφικτή και εξέφρασε την αντίθεσή του στην ‘Ένωση Χρέους’.

Πρόσθεσε ότι, ήδη, με τους ομολόγους του στην ΕΕ, προέβη σε διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση της συμφωνίας και ότι οι πλούσιες χώρες, όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και οι Κάτω Χώρες, υποστηρίζουν μια τέτοια εκδοχή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr