Οι Αλβανοί Σοσιαλιστές προειδοποιούν τον Πρόεδρο: Μην παίζετε με τα αλβανικά εδάφηΑύγουστος 30, 2012.

Το αλβανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα – PS, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας,  Μπουγιάρ Νισάνι,  εξέφρασε τη δυσπιστία του για πολιτικές λύσεις που δίδονται από την κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων  της αλβανικής κοινωνίας επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στη συζήτηση που γίνεται για μια νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα.


Οι σοσιαλιστές υπενθυμίζουν ότι αν θα επικυρώσει μια νέα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, μια συμφωνία που θα επηρεάζονται αρνητικά τα συμφέροντα της Αλβανίας, θα είναι εξίσου ένοχος με την κυβέρνηση.

Στην επιστολή αφού κατακρίνουν τις επιλογές της κυβέρνησης Μπερίσα τόσο στο δικαστικό σώμα όσο και στην αλλαγή της ηγεσίας των μυστικών υπηρεσιών τονίζουν προς τον Νισάνι ότι ο πρόεδρος της χώρας οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, να εγγυάται τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας και εν προκειμένω σε σχέση με την Ελλάδα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr