Σκόπια: Ο Σαμαράς προτιμά να συζητήσει με Νίμιτς, αλλά, αποφεύγει ΓκρούεφσκιΑύγουστος 26, 2012.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύσκολα θα δεχθεί (τελικά) να συναντηθεί με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Αυτό τεκμαίρεται από  την εκπνοή των δύο από τους τέσσερις ‘όρους’ του έθεσε ο Γκρούεφσκι προς τον Σαμαρά, αφού η Αθήνα συνεχίζει να είναι σιωπηλή και επιπρόσθετα ορισμένοι Έλληνες αναλυτές είναι απαισιόδοξοι ότι θα μπορούσε να συμβεί  μια συνάντηση.

Οι τέσσερις ημερομηνίες που ανέφερε ο Γκρούεφσκι στην επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απομένουν μόνον η 2α Σεπτεμβρίου και η 15η Σεπτεβρίου. Η δεύτερη ημερομηνία μπορεί να συνδεθεί με τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά εκεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα βρίσκεται ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ίβανοφ.

Παρά τις δηλώσεις αναλυτών ο βοηθός υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, Φίλιπ Ρίκερ, δήλωσε προς την τηλεόραση ‘Άλφα’ των Σκοπίων ότι «δεν υπάρχει  καμία κινητικότητα στο θέμα του ονόματος».--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr