Σέρβος μάρτυρας: Στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία διακινήθηκαν ανθρώπινα όργαναΣεπτέμβριος 11, 2012.

Στη σερβική τηλεόραση έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένα πρόσωπο που δηλώνει ότι στο Κοσσυφοπέδιο έγινε αποκοπή και μεταφορά ανθρώπινων οργάνων.


Σε αυτήν τη συνέντευξη, ο μάρτυρας περιέγραψε  πως είχαν οργανωθεί ομάδες κατάρτισης σε πρόχειρα νοσοκομεία  από όπου αφαιρούνταν από αιχμαλώτους ανθρώπινα όργανα και μεταφέρονταν με στρατιωτικά μέσα στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εκπαιδευτεί και αυτός  στην αφαίρεση των ανθρώπινων οργάνων.

Ο Σέρβος εισαγγελέας Βλαντίμιρ Βέκαριτς που είναι αρμόδιος για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου,  δήλωσε ότι στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας, εκτός από στρατόπεδα εκπαίδευσης των Αλβανών στρατιωτών είχαν δημιουργηθεί και ομάδες αφαίρεσης οργάνων στην περίοδο εκείνη.

 Ο Βέκαριτς δήλωσε, ακόμη, ότι ο κύριος ερευνητής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολείται με το θέμα του «εμπορίου οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο», ο John Williamson, είναι εξοικειωμένος με τις αποκαλύψεις του μάρτυρα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr