Αλβανός εθνικιστής παπάς ζητά να φύγει ο Αναστάσιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας



Σεπτέμβριος 11, 2012.

Ο Nikoll Marku, ο οποίος είναι επικεφαλής της αλβανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ελμπασάν, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο, γιατί δεν είναι Αλβανός, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Ο Γιαννουλάτος δεν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή της Αλβανικής Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα της KOASH επικεφαλής πρέπει να όμαιμος των Αλβανών και ως εκ τούτου να είναι αλβανικής υπηκοότητας», δήλωσε ο Μάρκου.

Σε αυτήν την περίπτωση, αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι Έλληνας, ο παπά Νικόλ Μάρκου και η εκκλησία του, δεν αναγνωρίζουν  δικαιοδοσία και δικαιώματα επί της εκκλησίας.

Ο Νικόλ Μάρκου εξεγείρεται και τίθεται υπέρ της  Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και των Αλβανών σε γενικές γραμμές.

Ο Νικόλ Μάρκου, επισκέφθηκε χθες το βράδυ τη Στρούγκα των Σκοπίων με την ευκαιρία της γιορτής για την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας  της Αλβανίας που διοργάνωσε ο Δήμος της Στρούγκας. Παρακολούθησε μάλιστα το μονόδραμα «Είμαι ο Αντέμ Γιασάρι».

Ο Αρχιεπίσκοπος των Τιράνων –συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα- γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1929 στον Πειραιά, στην Ελλάδα. Από το 1992 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Εντούτοις «η φιγούρα του αντιμετωπίζεται με καχυποψία από πολλούς Ορθοδόξους Αλβανούς οι οποίοι αναγνωρίζουν τον παπά Νικόλ Μάρκου ως επικεφαλής της Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ως Αλβανό ορθόδοξο νόμιμο ηγέτη», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr