Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σκόπια: Ο Δελαβέκουρας διαψεύδει τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μαςΣεπτέμβριος 25, 2012.

Σκόπια.

Αποποιούνται (διαψεύδουν) οι αρχές στην Αθήνα σχετικά με τις πληροφορίες των σλαβικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο  Έλληνας επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντησή του με τον ομόλογό του της FYROM, Νίκολα Πόποσκι, προέβαλε την άποψη ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.


«Αυτό είναι λάθος και μια τέτοια άποψη δεν έχει ποτέ δηλωθεί. Η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, υψηλού επιπέδου και από τις δύο πλευρές και μια τέτοια δήλωση δεν δόθηκε. Αυτό είναι πιθανώς μια από τις πολλές  γνωστές τακτικές των Σκοπίων να δημιουργήσουν αίσθηση για εσωτερική χρήση, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι δεν επιδεικνύουν ειλικρινή διάθεση και πρόθεση για να βρεθεί  μια λύση», δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο Δελαβέκουρας αναφέρει ότι ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός μπορεί να φέρουν προσωρινό πολιτικό κέρδος, αλλά πάντα οδηγούν σε σύγκρουση και καταστροφή.

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών κ. Πόποσκι ήταν σαφές:  Δείχνει στην πράξη ότι έχει πραγματικά τη βούληση να συμβάλλει στην εξεύρεση μια λύσης προς το όφελος των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στη σταθερότητα της περιοχής, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Δελαβέκουρας- σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr