Σέρβοι των ΗΠΑ μήνυσαν αμερικάνικη εταιρεία για γενοκτονία



Σεπτέμβριος 8, 2012.

Δικαστήριο του Σικάγο δέχθηκε μήνυση εναντίον της αμερικανικής εταιρείας «Military Professional Resources Inc- MPRI, την οποία μήνυσαν οι οργανώσεις της Σερβίας στις ΗΠΑ που φέρουν την επωνυμίες «Τα Θύματα της Γενοκτονίας της Κράινα» και «Σερβικό Κοινοβούλιο της Κράινα».


Σύμφωνα με τη μήνυση απαιτούν από την MPRI 10 δισεκατομμύρια δολάρια ( 25 χιλιάδες δολάρια για κάθε έναν από τους 200 χιλιάδες Σέρβους πρόσφυγες) υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού είχαν εκπαιδευτεί από την MPRI για να εκτελέσουν την «Επιχείρηση Καταιγίδα» και για αυτό είναι συνυπεύθυνη «για την εθνοκάθαρση των Σέρβων και γιατί έκαιγαν και σκότωναν στην επιχείρηση αυτή».

Ο Σάβο Στράμπατς - Savo Štrbac διευθυντής του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης ‘Veritas’, δήλωσε ότι το αίτημα των Σέρβων έχει πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας.

«Αυτή η οργάνωση (MPRI)  είναι ένας βραχίονας  της διοίκησης της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά μηνύεται  για κάτι που είναι αντικειμενικά δυνατόν να αποδειχθεί στο δικαστήριο και επιπρόσθετα, υπάρχει μια σύμβαση του 1994, με την οποία καθορίζεται με σαφήνεια  ότι ο οργανισμός έκανε σχέδια και δράσεις τις οποίες υλοποίησε στη Σερβία», δήλωσε ο Στράμπατς.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr